Barion Pixel
5-tipp-nyarra-babakhoz-cifrapalota.hu-bababolt

5 tipp a hőségben babákhoz

 

  1. Gondoskodjunk a megfelelő folyadékpótlásról

Nagyon fontos, hogy a babák is megfelelő mennyiségű folyadékhoz jussanak a forró nyári napokon (is). A szoptatós anyák fogyasszanak nagyobb mennyiségben folyadékot, ezzel biztosítva a pici igényét. A tápszeres babáknak forraljuk vizet, majd hűtsük langyosra és így adjunk nekik, esetleg lehet babavizet is adni.

 

  1. Magas UV, vigyázni a napon!

10 és 16 óra között nem menjünk ki a picivel a napra, de még jobb, ha 9 és 17 óra között már kerüljük a napot. Ha ezt mégsem tudjuk megtenni, akkor ügyeljünk arra, hogy a picit ne érje közvetlen napfény. A babakocsira szerelhető napernyő egy párezer forintos tétel, ami sokat segít az árnyékolásban. Ugyan ilyen praktikusak a különböző nyári takarók és ágynemű szettek, amik védik a picit az UV sugárzástól és mégsem izzasztják a picit jól szellőző anyaguk miatt. Arra nagyon figyeljünk, hogy ne takarjuk le a babakocsit a legvékonyabb textil pelussal sem, mert könnyen megállhat a levegő és akár 15 fokkal magasabb hőmérsékletet is előidézhetünk a kicsinek.
Aranyos és nagyon praktikus is magas UV estén a fejkendő, mely védi a babát a káros napsugaraktól.

 

  1. Finoman a klímával

A klíma nem egy veszélyes dolog, de nyilván ésszel kell csinálni. Ügyelni kell arra, hogy a negyven fokos melegről beülve az autóba fokozatosan hűtsük az autót, ne legyen 5-6 foknál nagyobb a kinti és az autóban lévő hőmérséklet közötti különbség. Megálláskor fokozatosan szoktasd a kicsit a kinti levegőhöz, pl. engedd le az ablakot, várj egy pár percet és csak utána szálljatok ki. Ne irányítsd a babára közvetlenül a hideg levegőt. Autós utazások során szuper lehet egy hordozó betét, vagy gyerekülés betét. Ma már vannak olyan technológiával kialakított ülésbetétek, amik segítik a pici hátánál a szellőzést, ezzel megakadályozva a beizzadást. A GYEREKET SOHA NEM HAGYJUK AZ AUTÓBAN!
Otthoni klíma esetén fontos az éves tisztítás és ügyeljünk arra, hogy éjjel már ha lehet, akkor ne menjen a klíma. Nappal amennyire tudunk sötétítsünk be. Ventilátor esetén egyértelmű, hogy ne irányítsuk közvetlenül a kicsire, azt pedig reméljük írni sem kell, hogy még véletlenül sem szabad, hogy elérje a kicsi.

 

  1. Víziélet

Már 6 hetes kor után ismerkedhet a pici a vízzel. Szépen fokozatosan szoktassuk a vízhez. Ne hirtelen, ne lehetőleg ne tegyünk semmi ijesztő mozdulatot. Hagyjuk, hogy szép lassan megbarátkozzon a természettel a saját tempójában, kezdve a lábától 😊

 

  1. Miért nem eszik?

Semmi gond, nagy melegben mi is kevesebbet eszünk, ha egy picit visszaesik a kicsi étvágya, nem szabad azonnal megijedni. Érdemes lehet beszélni a védőnővel, egészen biztosan segíteni fog, hiszen jó esetben ő is ismeri, hogy mi a jó ilyenkor a babádnak.

 

Cifrapalota.hu – Bababolt

Shopping Cart