Barion Pixel
babad-is-varta-mar-a-tavaszt

A babád is várta már a tavaszt

Minden élőlény a bolygónkon nagyon várja a tél után a tavasz évszaktá, ez alól a kisbabák sem kivételek. Ők is imádják a friss levegőt és a kellemesen szikrázó napsütést. Szóval gyorsan irány ki a szabadba, de itt van hozzá azért néhány jó tanács.

 

Hogyan öltözzünk?

Ahogy télen, úgy tavasszal is nagyon fontos a réteges öltözködés, csak legyen nálunk egyel kevesebb bundazsák… Fontos, hogy a picit óvjuk a hidegtől, hiszen olykor hiába van gyönyörű napsütés, az nem mindig biztosítja a baba számára a megfelelő hőmérsékletet. Szinte kötelező egy vékony sapkát  adni a picire, védi a fejét a széltől és az erős napsugaraktól is. Figyeljünk arra, hogy jobban szellőző pamut ruhákat adjunk a kicsire, mert ebbe kevésbé tudnak a babák beleizzadni. Kerüljük a túlöltözést, mert azok apró pöttyöket (melegkiütést) okozhatnak a bababőrén.

 

Induljon a séta!

Gyorsan elő a babakocsival és már lehet is tolni. Érdemes figyelni a rétegességre a babakocsiban is. A „bugyolálást” segítik a különböző babakocsi ágynemű szettek. A babakocsi ágynemű egy nagyon praktikus megoldás, ha meleg van, akkor leszedjük a babáról, ha hideg van, akkor pedig betakarjuk.
Sok szülő letakarja a babakocsit textil pelenkával, hogy védje a gyermekét a naptól. Ezt ne tegyük, mert nyáron és tavasszal is „beszorulhat a levegő”, ettől túlmelegedhet a baba és nehezebben is kaphat levegőt (huzamos ideig ennek súlyosabb következményei is lehetnek). A jó időre a bogarak is előjönnek szép számmal, érdemes lehet a babakocsira szúnyoghálót rakni.

 

Ha autóbaba kell ülni

A nap ellen szuper védelmet nyújt a kicsinek az autó ablakira rakható napellenző, komfortosabbá téve ezzel az utazását. Szintén nagyon praktikus a réteges öltöztetés szempontjából a kocsitakaró, egy mozdulattal be- és kitakarhatjuk a babánkat annak megfelelően, hogy éppen milyen az autóban a hőmérséklet.

 

Fontos a folyadék

Ügyeljünk a megfelelő folyadék bevitelre, mert a babák anyagcseréje gyorsabb, a folyadékszükségletüket folyamatosan pótolni kell.
Az anyatejes babák gyakrabban jutnak folyadékhoz, viszont ha nincs anyatej, akkor érdemes két etetés között egy itatást is beiktatni, lehetőleg vízzel és ne cukros üdítővel csillapítsuk a baba szomját. Erre a műveletre a kornak megfelelően tökéletesen alkalmas egy cumisüveg, vagy egy ivópohár.

 

Cifra Palota Bababolt – Webshop

https://cifrapalota.hu

Shopping Cart