Barion Pixel
szoptatos-parna-1-cifrapalota.hu-bababolt

Szoptatós párna vagy kismama párna, melyik mire való és miért jó?

Melyiket mikor?

Ha ezt a cikket olvasod, akkor túl sok opció nincs, vagy babát vársz, vagy már boldog anya vagy. Oké, még az sem kizárt, hogy ajándékba veszed, de akkor most neked is segítünk kicsit rendbe tenni a fogalmakat, illetve, hogy melyik párnát mikor érdemes használni. Gyorsan és tömören, a várandósság ideje alatt javasolt a kismama párna / ölelő párna / terhes párna. A három fogalom szinte teljesen ugyanaz, de ezt is részletezzük, hogy pontosan melyik mi. Szülés után a szoptatáshoz vagy akár cumisüvegből történő táplálás esetén ideális eszköz a szoptatós párna.

 

Kismama párna / ölelő párna / terhes párna

Ezek a termékek nagyjából ugyanazt jelentik csak másnéven. Általában a terhesség 14. hetétől javasolt a használatuk. Pontosabban, ahogy el kezd nőni a kismama pocakja. Ilyenkor elkezd nehézkessé válni az alvás (később aztán mindenféle mozgás), ami hát és derékfájást okoz (ennek több oka lehet, de most nem anatómia leckét szeretnénk adni, hanem megoldást a problémára).
Az emberek többsége hason vagy háton alszik, ami a terhesség ideje alatt nem lehetséges. Megváltozik az alvási szokás, ami nem könnyíti meg a nyugodt pihenést.

terhes-parna-kismama-parna-2

Viszont egy nagyon kényelmes megoldást javaslunk neked a kismama párna / ölelő párna használatával. Ezek a szuper párnák segítik az oldalfekvést, megtámasztják a hasat, így sokkal nyugodtabb és pihentetőbb lesz az alvás, nem beszélve a kényelemről. Nagyon pozitívak a visszajelzések a párnák kapcsán, hogy azok mennyire megkönnyítik a mindennapokat. Egy problémát szoktak felhozni a párnát használó kismamák, hogy miért nem vették meg előbb. Valóban kár halogatni, a nyugodt alvás egy olyan alapvető emberi igény, hogy nem éri meg kínozni magad.
Könnyíti a gerincet, támaszként szolgál a fáradt és fájó hát és lábak számára.

Ezek a párnák 100% pamut huzattal rendelkeznek (ami le is vehető mosáshoz), a párnák belseje pedig fillball-al vannak töltve. A fillball egy antiallergén, puha szálakból álló poliészter anyag. Ez rendkívül jól szellőzik, teljesen hangmentes és hosszú ideig megőrzi a formáját is.

ölelő párna cifrapalota.hu-bababolt

Nagyon kényelmes kismama párnák és ölelő párnák

Kismama párna / ölelő párna a szülés után

Ha megszületett a pici, akkor nem érdemes a „sarokba eldugni” a párnánkat, ideális lesz szoptatós párnaként is. Tökéletesen körbe tud minket fonni az ölelő párna a picivel és már mehet is az etetés ebben a pihe-puha kellemes környezetben. Kismama párnák esetén van a párna két végén egy-egy madzag, amiket összekötve tökéletes fekvőhelyet tudunk biztosítani a babánknak az etetés során.

Ölelő párna, mint szoptatós párna

 

olelo-parna-szoptatos-parna-cifrapalota.hu-bababolt

Ahogy nő a pici egyre jobb móka lesz számára az ölelő párna. Egészen piciknek lerakva a földre egy biztonságos teret ad a játék során (arra azért figyeljünk, hogy ez nem egy járóka, tehát ne hagyjuk egyedül gyermekünket!). Az ölelő párna segíteni fog a babánknak az ülés tanulásában, egy fajta háttámlaként szolgálhat. Egy éves kor körül pedig tökéletes a párna egy akadálypályaként is a babánk számára, amit majd jól meg lehet hódítani.

Szoptatós párna

 

Ezt a párnát mi kifejezetten szoptatáshoz javasoljuk. Bár több blogban olvastuk, hogy mások szerint ez mennyire multifunkciós, mi azonban senkit nem szeretnénk megtéveszteni. Szerintünk nem az, viszont nagyon szeretjük. Saját tapasztalatból tudjuk, hogy ez a párna bizony elengedhetetlen kellék egy pici baba mellé. Jelenleg 13 hónapos a fiúnk és kórházból hazaérkezés napjától egészen a mai napig is rendszeresen használjuk napi többször. Nagyon kényelmes, tökéletesen illeszkedik a testünkhöz, felfektetjük a picit, akinek támaszt nyújt és már mehet is az etetés. Szuper termék, nagy segítség és mindemellett eltörpül az ára a rengeteg termék között. Ez is egy olyan termék, amit szerintünk KÖTELEZŐ!

A párna kétoldalú, van egy 100% pamut része és egy minky anyaggal bevont pihe-puha oldala. A huzat levehető és mosható, a párna belseje, ahogy a „nagytestvér” párnáknál, úgy ennél is fillball-al van töltve. A fillball egy antiallergén, puha szálakból álló poliészter anyag. Ez rendkívül jól szellőzik, teljesen hangmentes és hosszú ideig megőrzi a formáját is.

 

szoptatos-parna-2-cifrapalota.hu-bababolt

Mindenkinek nyugodt és pihentető alvást és könnyed etetést kívánunk!

Shopping Cart