Barion Pixel
baba-halozsak-a-nyugodt-alvasert-cifrapalota.hu-bababolt

Baba hálózsák az átaludt éjszakákért!

Az éjszaka átalvása talán az egyik legjobban áhított vágyak között szerepel, ha kisbabád van. A kisbaba megszületése után az anyukákban termelődő adrenalin csodákra képes, de ereje véges, pár hónap múlva egyszer csak elfogy és mindent képesek lennénk megtenni, csak aludhassunk már végre!😊 Három gyerkőcöm van, egyikük se az a kifejezetten jól alvó😊, sőt… Így azt hiszem nyugodtan állíthatom, hogy elég sok mindent kipróbáltam már. Volt, ami hozott némi javulást, volt ami kevésbé. A babák alvásával kapcsolatban rengeteg cikk és tanulmány lelhető fel az interneten, itt most a baba hálózsák, vagy más néven baba alvózsák alvásban betöltött szerepéről írnék egy kicsit.

muszlin-halozsak-cifra-palota-bababolt-2

A baba hálózsák előnyei

A kisbabák állandóan mocorognak, ha a lehetőségeik engedik, akkor képesek akár több métert is megtenni, pedig 2-3 hónaposan még kúszni se tudnak. Saját megfigyeléseim alapján éjszaka álmukban kúszó mozdulattal (eleinte főleg lábtechnikával) folyamatosan haladnak Anya felé.😊 Tudatalattijukban dolgozik a kúszás mozdulata, nem hihetetlen? 😊 A baba takaró ilyen esetben vagy begyűrődik alájuk, vagy maguk mögött hátrahagyva haladnak tovább. A hálózsák viszont együtt mozog velük, folyamatos védelmet, melegséget nyújt számukra. Ami valljuk be még egy felnőtt számára sem hátrány, nemhogy egy pár napja, vagy hete megszületett babánál, aki a pocakban a magzatvíz által folyamatosan védve volt a külső káros hatásoktól és állandó hőmérsékleten fejlődhetett.

A hálózsák bölcsőszerűen körbeöleli, védi apró testüket, biztonságot ad számukra, a fulladás veszélye sem áll fenn. Lefelé kiszélesedő modellek szabad teret engednek az éjszakai tornagyakorlatoknak is😊. Bár számos baba hálózsák webáruház van már a piacon, érdemes szétnézni a cifrapalota.hu baba hálózsák kínálatában is, mert igazán jó minőségű termékeket lehet kapni kedvező áron.

baba-halozsak
Egy kis apróság baba hálózsákban

Évszaktól, szobahőmérséklettől függően több TOG jelölésű baba hálózsák közül választhatunk. Továbbá szabadon variálhatjuk, hogy milyen aláöltözetet (body-t, rugdalózót) adunk a hálózsák alá. A TOG jelölés a hálózsák vastagságát jelöli, minél nagyobb a szám, annál vastagabb a hálózsák. 0,5-15 között fut a szám, de személy szerint én még 2,5 TOG-nál vastagabb hálózsákkal nem találkoztam itthon😊. Egy 20-21 celsius fokos szobához 2,5 TOG-os, míg egy 22-25 celsius fokos szobához 1,5 TOG-os hálózsák javasolt. Az alábbi cikkben található táblázat segítséget nyújt a megfelelő hálózsák és aláöltözet kiválasztásában: Miniszkóp cikke

Baba hálózsák méretek

A baba hálózsákok újszülött kortól 18 hónapos korig használhatóak. A megfelelő baba hálózsák méret kiválasztásához mérjük le a babát a vállától a lábujja hegyéig, és az így kapott cm-hez max. 20-30 cm-t adjunk hozzá. Baba hálózsák webáruházban történő vásárlása pár kattintással egyszerűen megoldható a cifrapalota.hu oldalán keresztül..

Praktikusság

A baba hálózsák hasznos kellék tud lenni egy hosszabb babakocsizás során is. Több ruha is adható alá és az egész séta alatt kellő védelmet nyújt a kitakarózás ellen. Kényelmes, biztonságos viselet.

Végül jöjjön talán az egyik legnagyobb előnye a baba hálózsáknak: körbecipzározható. Vagyis egy éjszakai pelenka cserénél nem kell teljesen levetkőztetni babánkat, csak szétnyitni a hálózsákot és már hozzá is férhetünk a kakibakihoz😊. Ha szerencsénk van, félálomban kicseréljük a pelust és már aludhat is mindenki tovább😊.

nyugodt-baba-ejszaka
Meghitt baba pillanatok

Nyugodalmas szép éjszakákat kívánok minden kedves kis apróságnak!

Shopping Cart